Maarten is winnaar van de competitie 'De nieuwe Vermeer' in het genre 'Zelfportret'. Deze competitie was een initiatief van omroep MAX en is vanaf februari 2023 uitgezonden op NPO1. U kunt het terugkijken op 'start npo/aflevering 6 'Het zelfportret''

Tot 6 juni 2023 is het 'zelfportret' te bezichtigen samen met de vijf andere winnaars in verschillende genres in het Mauritshuis in Den Haag! 

 

 

 

"Doordat ik het alledaagse een hogere zin, het gewone een mysterieuze aanschijn, het bekende de waardigheid van het onbekende, het eindige een oneindige schijn geef, wijd ik mij aan de (.) kunst"

Novalis

Dit fragment van de Romantische dichter en filosoof Novalis beschouw ik als mijn lijfspreuk als kunstenaar!

"Mijn specialiteit is de cut-out waarmee ik de werkelijke vormen uitzaag en vervolgens naar leven schilder. Dit geeft mijn werk een 3D uitstraling omdat er geen lijst omheen zit en daardoor een directe dialoog aangaat met de ruimte of muur waar het tegenaan staat of hangt".

Maarten werkt in opdracht bijvoorbeeld bij portret, landschap en muurschilderingen. 

'Dierbare plek' is een nieuwe vorm om uw geliefde plek door mij te laten vastleggen! Klik op 'Maarten Welbergen' en vervolgens op 'Dierbare plek' voor meer informatie.

 

Zijn werkt wordt getoond in binnen en buitenland.

Maarten voltooide de Rietveldacademie in 1978 in Amsterdam en volgde avondlessen op de Rijksacademie in Amsterdam.

Sinds 1991 doceert Maarten aan de Wackers(kunst)academie in Amsterdam.

Maarten is lid van Pulchri Studio in Den Haag en galerie Arti-Shock in Rijswijk waar zijn werk regelmatig te zien is.

Ieder jaar toont Maarten zijn werk in museum Mohlmann in Appingedam.

Maarten is verbonden aan galerie van Heijningen in Den Haag.

 

Iedere zomer organiseert Maarten de cursus 'Landschapschilderen in Tsjechie'. Klik op 'Maarten Welbergen' en vervolgens op 'schilderen in Praag' voor informatie.

 

 

 

Voor koop of opdracht kunt u via 'contact' hem bereiken.